Drummer gezocht!

13/02/2024

Hallo, wij zijn de band van Jongerenkoor Jocanto! Een gezellig groepje muzikanten binnen de vereniging. Wij zijn hard op zoek naar een nieuwe drummer.
Vind jij het leuk om samen muziek te maken? Ben je tussen de 14 en 30 jaar? En heb je al enig ervaring op een drumstel (speelniveau B)? Kom dan een keer kijken bij onze repetitie! Wij repeteren elke vrijdag van 19:30 tot 22:00 uur in het Klooster in Nuenen.
Zelf niet zo een muzikale aanleg? Maar ken jij iemand die een goede aanvulling voor onze band zou zijn? Verwijs ze gerust naar ons door!

Meer informatie? Neem contact met ons op via jocanto@jocanto.nl

Heel Jocanto bakt!

31/12/2023

Op oudejaarsdag vulde de geur van verse oliebollen de Nuenense huizen. Net als voorgaande jaren hebben de leden van Jongerenkoor Jocanto enthousiast voor u gebakken.

De bakkers en verkopers waren al vroeg wakker deze dag: vanaf 8:30 uur werd het eerste beslag al gemaakt. Met muziek van de top 2000 op de achtergrond bakten de bollen even later in de olie. Er vond deze dag ook een (denkbeeldige) bakwedstrijd plaats: ‘Heel Jocanto bakt’. Sommige oliebollen hadden wel erg bijzondere vormen: zo was er een oliebol met de vorm van een hondenkluif en ook eentje in de vorm van een beer! Alle bakkers waren dan ook zeer creatief. Rond de middag werden de eerste oliebollen afgehaald. De oliebollen vielen zeer in de smaak bij de klanten! Zoals de oliebollen over de toonbank vlogen, vloog de rest van de dag voorbij. De oliebollen die over waren zijn warm gedoneerd aan de Parochiële Caritas Instelling Heilig Kruis. In totaal zijn er ongeveer 630 oliebollen gebakken en is er een mooie opbrengst behaald. Het was een gezellige en geslaagde dag.

We willen Jumbo Ton Grimberg Nuenen bijzonder bedanken voor de sponsoring van de ingrediënten. Jongerenkoor Jocanto hoopt dat iedereen genoten heeft van de oliebollen en wil alle klanten heel erg bedanken. We wensen iedereen een gezond, muzikaal en liefdevol nieuwjaar!

Nieuwe voorzitter Jocanto

14/07/2023

Vrijdag 14 juli vond onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats waarin we belangrijke dingen bespraken over afgelopen en komend Jocantoseizoen. In deze ALV namen Ken en Lizzy afscheid van het bestuur en werd er gestemd wie de lege plekken in het bestuur ging opvullen. Ook werd er gestemd wie het voorzitterschap van Lizzy ging overnemen.

Met trots presenteren we jullie onze nieuwe voorzitter: Renske Lenderink! Renske is al sinds april 2014 lid van Jocanto en heeft sindsdien al vele taken gedaan binnen Jocanto. Van 2016 t/m 2020 zat ze al in het bestuur waarin ze o.a. het programma bijhield en penningmeester was. In 2022 is ze weer opnieuw in het bestuur gekomen en heeft ze de rol van vice-voorzitter op d’r genomen.
Nu is ze dus voorzitter en daarmee neemt ze de functie van Lizzy Huijberts over die na 5 jaar voorzitterschap en 10 bestuursjaren afscheid neemt van het bestuur.

Jubileumconcert Jongerenkoor Jocanto: al 55 jaar een muzikale thuishaven waar je volwassen wordt

17/06/2023

Het Klooster barstte zaterdagavond 17 juni haast uit z´n voegen van muziek, plezier, saamhorigheid en verbondenheid. Op het 55-jarig jubileum van Jongerenkoor Jocanto, al decennialang verweven en onlosmakelijk verbonden met Nuenen, vierden zo’n tweehonderd Jocanto-enthousiastelingen – familie, vrienden, oud-leden en Jocanto-intimi – het feestje mee.

Het jubileumconcert vormt zaterdagavond de apotheose van een maandenlange, minutieuze voorbereiding tot in de kleinste details. Van gezellige maar (vaak) gefocuste vrijdagavonden én soms zaterdagmiddagen waarop dirigente Maud Broeksteeg-Dielissen zorgt dat nootjes op papier muziek vanuit het hart wordt. Waarop de vier stemgroepen elkaar telkens opnieuw (op)zoeken, gaandeweg vinden en uiteindelijk zingen als één.

Een voorbereiding waarvoor de band – onlangs wierpen ze de naam combo van zich af, in naam van verbondenheid – zich avondenlang toelegde op de (door bandleden vaak zelf gearrangeerde) begeleiding. Al het voorwerk reikt heel veel verder dan alleen het muzikale deel. Van kaartjescontroleurs en grimeurs, catering, licht en geluid tot toneelspel en choreografie – nog slechts een greep uit alle elementen en helpende handen – niets is aan het toeval overgelaten.

Vriend
Als iets uit zaterdagavond blijkt, dan is het wel dat het koor (gelijk aan de slogan) echt meer is dan zingen alleen. Jocanto is als een vriend die kwam op het juiste moment, een lichtpuntje in de week, zoals een van de sopranen voordraagt uit een intieme, openhartige brief tijdens de door Liselotte Westerterp speciaal voor Jocanto geschreven compositie. Jocanto is, naast de muziek, ook net zoveel de derde helft in de kroegen aan het Park, een thuishaven waar je de arm om je heen vindt die je nu net even zo nodig had. Waar iedereen, met alle verschillen en overeenkomsten, met open armen (en vaak veel innige omhelzingen; ook dat is des Jocanto’s) wordt verwelkomd en opgenomen. En waar je, zoals inmiddels velen, misschien zelfs de liefde vindt. Aan de hand van bijna twintig grote en kleine liedjes, aaneengeregen door toneelstukjes die een Jocanto-carrière illustreren, laat het koor zien: dit zijn wij.

Bij Jocanto leer je, langs de grote gemene deler van een passie voor muziek, volwassen worden. Met alle ups en downs, tegenslagen en successen die daarbij horen. Op het jubileumconcert lees je tussen alle regels door: je bent welkom. En je bent goed zoals je bent.